Desember

Treningstilbud 2019

PÅMELDING OG BETALING VIA LINK I AKTIVITETSLISTEN!

Om foreningen
Nesøya Seilforening er en del av Nesøya Idrettslag (NIL). Vi tilbyr i sommersesongen ulike vannsportsaktiviteter på Hvamodden.
Seilerkyndige foreldre og ungdommer driver opplæring av barn 8-18 år i A-jolle, brettseiling, RS Feva samt i sjøvett, knoper og stikk. Vi har også kurs og aktiviteter for ungdom og voksne.
Nesøya Seilforening er basert på frivillighet, vi har ingen betalte voksne bidragsytere. Ungdomstrenere får betalt iht foreningens faste satser. NIL har en fast administrasjon som bistår Seilforeningen med det administrative arbeidet.

Kart_1.png

Forutsetning for kursene
Alle kursdeltakere må være medlem i Nesøya Idrettslag (NIL) og ha betalt kursavgiften. Kursdeltakerne må stille ferdig påkledd i våtdrakt og med seilvest. Våtdrakten skal være 4-6mm tykk og sitte tett (det er kaldt i vannet og de små kroppene blir lett kalde!). Seilvesten skal være uten krage og ikke av oppblåsbar type.
Minst en forelder skal være med og hjelpe til med å rigge opp og ned jollene i forkant/etterkant. For nybegynnerkursene skal forelder være på Hvamodden under hele kurset.
Foreningen avholder dugnad vår og høst, deltakelse er frivillig men oppfordres på det sterkeste da det er nødvendig for å opprettholde tilbudet samt at det bygger samhold.

Jolleseiling Nybegynner - kurset for sommeren 2019 er fulltegnet

Vi tilbyr nybegynnerkurs i jolleseiling med klubbens åtte A-joller. Kurset er for barn i 2. og 3. klasse på barneskolen (regnet ved oppstart av kurset).
Kurset fokuserer på å bli trygg på vannet, ha det moro og lære litt grunnleggende jolleseiling. Barna fordeles med 2 eller 3 seilere per A-jolle. Vi seiler uten fokk og har ofte med en ungdomstrener i båten for at de minste skal føle seg gode og trygge. Seiling skjer primært på indre bane (i bukta ved Hvamodden). A-jolla er en ypperlig inngangsport til seilsporten!

Picture1.png

Picture2.png

Jolleseiling viderekommende - kurset for sommeren 2019 er fulltegnet

Viderekommendekurset er for barn på 4-7 trinn (regnet på våren). Kurset er en videreføring for de mange barna som blir ‘bitt av basillen’ under nybegynnerkurset. Også (selvsagt) nye deltakere som ikke har gått på nybegynner er velkommen!
Kurset fokuserer på å bli trygg på vannet og ha det moro. Barna lærer grunnleggende seilteori samt praktisk om trim og hva som må til for å få fart i båten. De lærer også litt om regattaseiling og får kappes på feltet uten at vi arrangerer fullendte regattaer. Barna skal lære å mestre jolla i flau vind så vel som bris. Vi benytter primært foreningens åtte A-joller men de eldste får seile foreningens tre RS Feva når de har oppnådd tilstrekkelig mestring. Det er skikkelig gøy! Seiling skjer primært på ytre bane.

Picture3.png

Picture4.png

Picture5.png

Brettseiling

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett. Det avholdes ett kurs for nybegynnere og ett kurs for viderekommende barn i aldersgruppen 9-15 år (4. klasse - 10. klasse).

Tirsdager 17.30 til 19.00 - nybegynner kurs for de som er født i 2009 og eldre - - kurset for sommeren 2019 er fulltegnet
Onsdager 17.30 til 19.00 – viderekommende kurs for de som er født fra 2007 og eldre - PLASSER IGJEN!

Hvamodden er et flott sted å lære å brettseile!

Picture7.png

Picture8.png

Ung:Seil

Ung:Seil er et tilbud til ungdom som tidligere har deltatt på våre seilkurs og som ønsker å fortsette med seiling som en sosial idrett, uten nødvendigvis å bli regattaseilere. Gjennom Ung:Seil har vi truffet veldig bra på innhold, og tilbudet er blitt en suksess med fulltegnede grupper og mange aktive og fornøyde ungdommer. I 2019 har vi utvidet kapasiteten til 24 deltakere og har nå noen ledige plasser. Deltakere må ha en viss erfaring med seiling fra før, og kan melde sin interesse til seilgruppen ved Hans-A Boge Fredriksen på epost hansaboge@gmail.com.

Vi seiler som oftest RS Feva, en rask planende jolle som tilbyr ungdommen spenning og utfordringer, men seilbrett og A-joller står også til fri benyttelse. I 2019 får vi også Norges første RS CAT 16, en 16 fot katamaran med gennaker og trapes. Er det vindstille har vi SUP og vannski til rådighet, og det blir nok en og annen tur til Hvalstrand og stupetårnet der. I tillegg legges det opp til praktisk båtkjøring og håndtering som forberedelser til båtførerprøven. Kurset for sommeren 2019 er fulltegnet

UngSeil.jpg

Lady- & Mansurf - PLASSER IGJEN!

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett også for voksne og unge voksne. Kurset er tenkt for de som vil utvikle sine seilbrettferdigheter og gjerne vil seile i et sosialt miljø. NIL stiller med følgebåt og trener. Kurset er for alle aldere fra 16 år og opp.

Picture9.png

Picture10.png

PÅMELDING: VELG DITT KURS I AKTIVITETSLISTEN TIL HØYRE!

Påmelding er bindende og du forhåndsbetaler for hele sesongen samlet. Vi har ikke anledning til å tilbakebetale kursavgift hvis deltaker velger å slutte i løpet av sesongen.

Kursene har begrenset antall plasser, og vi tilbyr venteliste når et kurs er fulltegnet. Hvis du står på venteliste, vil du få beskjed om du har fått kursplass, og må bekrefte plass innen fristen.

Påmelding til Ung:Seil - ta kontakt med seilgruppen ved Hans-A Boge-Fredriksen på hansaboge@gmail.com.

Deltakere på kursene våre har fortrinnsrett til plasser på Seilcamp i uke 26. Du kan reservere plass på Seilcamp ved å sende en epost til post@nesoyail.no innen 21. april.

Ved påmelding samtykkes i at NIL kan benytte bilder og filmer fra treninger, kurs og arrangementer til informasjonsformål. For reservasjon, send en epost til post@nesoyail.no.

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket