Meny

Kalender

Juni
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Treningstilbud 2022


Du kan melde deg på våre seilkurs via aktivitetslisten på denne siden.

VELKOMMEN TIL VÅRE SEILKURS!

 

Forutsetning for kursene

  • Alle kursdeltakere må være medlem i Nesøya Idrettslag (NIL) og ha betalt kursavgiften.
  • Kursene holdes fra 1. mai til 1. oktober. Det er ikke kurs på helligdager eller i Askerskolens feriedager.
  • Kursdeltakerne må stille ferdig påkledd i våtdrakt og med seilvest. Våtdrakten skal være 4-6mm tykk og sitte tett (det er kaldt i vannet og små kropper blir fort kalde!). Seilvesten skal være uten krage og ikke av oppblåsbar type.
  • For nybegynner jollekurs og brettkurs skal minst en forelder skal hjelpe til med å rigge opp og ned joller og brett i forkant/etterkant. En forelder være på Hvamodden under hele kurset.
  • For VK og Ung:Seil forutsettes det at deltakerne rigger opp og ned selv, men det vil bli kalt inn én foreldre pr gang (det rulleres), primært for å hjelpe til på land - seilkunnskaper er ikke nødvendig.
  • Foreningen avholder dugnad vår og høst, deltakelse er frivillig men oppfordres på det sterkeste da det er nødvendig for å opprettholde tilbudet samt at det bygger samhold.
  • Vi benytter Spond til alle kurs. Detaljert informasjon vil komme fra trenerne i god tid før oppstart av kursene.

 

Påmelding til SeilCamp
Påmelding til SeilCamp åpner 15. februar for deltakere på hvilket som helst av våre Seilkurs. Det åpnes for generell påmelding 1. mars. Deltakere som er påmeldt og har betalt for årets seikurs har fortrinn til plassene på Seilcamp.

Korona
Nesøya Seilforening tilpasser driften sin i tråd med føringer fra NIL og Norges Seilforbund for å tilby trygge omgivelser for barn og voksne. Vi er heldige som har god plass på sjøen og forventer at vi i stor grad kan gjennomføre aktivitetene våre.

Periodiske avbrudd i seilkurs pga korona, eller andre forhold som Nesøya Idrettslag ikke kan styre, vil ikke bli refundert. Kansellering av hele kurs vil bli refundert.

Bilder
Ved påmelding kan man velge å samtykke  i at NIL kan benytte bilder og filmer fra treninger, kurs og arrangementer til informasjonsformål.

Spørsmål om kursene?
Kontakt oss på post@nesoyail.no og merk eposten med hvilket kurs det gjelder.

Picture%203.png

 

 

 

 

 

 

 

 

Jolleseiling Intro

Vi tilbyr introkurs i jolleseiling med spesielt fokus på både barn og foreldre som ikke har tidligere erfaring med seiling. På starten av sesongen seiler vi med både barn og foreldre i de større seiljollene vi har tilgjengelige. Dette for at alle barn skal bli trygge i båtene og foreldre også skal få lære det grunnleggende med å seile og rigge båtene.

Etter hvert vil de barna som ønsker å prøve seg uten voksne få lov til det. Målet er at i løpet av kurset skal alle barn kunne klare å seile alene eller sammen med kun andre barn.

Vi har på plass 2-3 ungdomstrenere i tillegg til voksne til stede i sikringsbåter. Det er krav at alle barn skal har en forelder til stede på land eller være med i seiljolla til enhver tid.

Kurset fokuserer på å bli trygg på vannet, ha det moro og lære litt grunnleggende jolleseiling. Seiling skjer primært nært land ved Hvamodden. Jolleseiling er en ypperlig inngangsport til seilsporten!

Alder: Kurset er for barn på 2. og 3. trinn (ved oppstart av kurset)

Tid: Torsdag kl. 17.00 - 18.00

Kursansvarlig: Hans-Henrik Seierstad

Picture%204.png

Picture%205.pngJolleseiling Pluss

Kurset er en videreføring av nybegynnerkurset i jolleseiling men det er åpent for nye seilere også. Vi seiler med klubbens RS Zest. RS Tera, A-joller og RS Feva. Noen ganger lufter vi CAT’en hvis forholdene passer for det. Ved behov kan voksne være med i jollene, men tanken er at barna i størst mulig grad skal seile selv under kyndig assistanse fra følge og trenerbåter. Vi ser at dette gir stor glede og mestringsfølelse.

Kurset fokuserer på grunnleggende jolleseiling, dvs justere seil riktig, plassering i båten, sikkerhet, samt retting av jolle eller kullseiling. Etter hvert også forsøke med litt kappseiling og runding av bøyer ute på fjorden.

Alder: Kurset er for barn på 4. og 5. trinn (ved oppstart av kurset)

Tid: Torsdag kl. 1800 - 1930

Kursansvarlig: Hans-Henrik Seierstad

Picture%206.png

Picture%207.pngJolleseiling Viderekomne

Viderekomne kurset er en videreføring for de mange barna som blir ‘bitt av basillen’ under nybegynnerkurset. Også (selvsagt) nye deltakere som ikke har gått på nybegynnerkursene er velkommen! Vi deler inn kurset i grupper slik at deltakere på alle nivå får trening og hjelp til egenutvikling utfra sitt eget startpunkt.

Barna lærer grunnleggende seilteori samt praktisk om trim og hva som må til for å få fart i båten. De lærer også litt om regattaseiling og får kappes på feltet uten at vi arrangerer fullendte regattaer. Barna skal lære å mestre jolla i flau vind så vel som bris. Vi benytter RS Feva, RS Zest, og RS CAT 16. Vi vil dele inn i 2 eller 3 grupper med hver sin hovedtrener som følger sin gruppe. Dette er skikkelig gøy! Seiling skjer primært på bane med blåser lagt ut mellom grunnene hvor det er lite båttrafikk, det hender også at vi seiler en tur rundt øyene i den flotte skjærgården utenfor Hvamodden.

Alder: Kurset er for barn på 6. og 7. trinn (ved oppstart av kurset)

Tid: Onsdag kl. 18.00 - 20.00

Kursansvarlig: Peder Staubo og Odd Arne Urnes

 

Brettseiling Nybegynnere

Vi gleder oss til en ny flott sesong for Brettseiling i 2022. Vi har fokus på seilglede, sikkerhet og at det skal være gøy og sosialt. Barna utvikler balanse og motorikk, og de styrker armer, bein, kjernemuskler og utholdenhet. De blir vant til sjø, bølger og vind, og som ikke det var nok, må de bruke hodet også. Forståelse av vind- og seilretninger, utstyr og teknikk hører nemlig også med.

Ved hjelp av gode instruktører, følgebåter og litt tålmodighet, vil Nybegynnerne etter hvert fint beherske brettseiling med bauting og jibb (vendinger) i moderat vind. Er det vindstille, står vi på SUP og finner på ulike vannleker.

Alder: Kurset er for barn på 4. og 5. trinn (ved oppstart av kurset)

Tid: Tirsdag kl. 18.00 - 19.30

Kursansvarlig: Alf G. Bringaker

 

Brettseiling Viderekomne

Etter et år eller to som Nybegynner, venter Viderekomne. Da seiler vi gjerne trekantløyper, regatta eller drar på seiltur til Konglungen og oppover mot Skauern. De viderekomne vil etter hvert beherske sterkere vind og dermed større fart, raske svinger og kanskje planing, vannstart og hopping på bølgene!? The sky is the limit!

I år fortsetter vi innkjøp av mye nytt Windsurfing-utstyr, så det ligger an til en meget god sesong for Nesøyas unge Brettseilere i 2022.

Alder: Kurset er for barn/ungdom på 6. til og med 10. trinn (ved oppstart av kurset). Det forutsettes fullført Nybegynner-kurs her eller andre steder

Tid: Tirsdag kl. 16.30 - 18.00

Kursansvarlig: Alf G. Bringaker

 

Planekurs - NYHET!

Vil du seile i 20 knop?

Seilbrettkurs der målet er at du planer i løpet av sesongen. Vi ønsker å skape et miljø på Hvamodden der det er aktivitet utenom de tidene det avholdes kurs. Planen er en fast kursdag hver torsdag. På torsdagens økt planlegges det evt seiling i løpet av helgen. Blåser det ikke på Hvamodden pakker vi ned utstyret og kjører til (gamle) Øst/Vestfold for å få nok vind til å plane.

Dette kurset er perfekt i kombinasjon med Lady&Mansurf eller Ung:Seil.

Hver enkelt må selv rigge ned/frakte/rigge opp utstyret igjen når utstyret er på plass igjen på Hvamodden.

Det forutsetter at man er dedikert og engasjerer seg for å nå målet om å plane!

Vi behøver minst 8 påmeldte for å gjennomføre dette kurset. I tilfellet vi ikke oppnår tilstrekkelig dekning innen oppstart så vil påmeldte kontaktes og få refundert innbetalt beløp. Meld deg på!!

Alder: 16 til 99 år. (Det forutsetter at de yngste kursdeltakere får hjelp av en forelder med bil for å frakte utstyr rundt.)

Tid: Torsdager kl. 17.00 og utover
 + div lørdager og søndager

Kursansvarlig: Einar Bergsland

Pris: Kr 2200 (ungdom til og med 19 år) kr 3200 (voksen fra og med 20 år)Ung:Seil

Ung:Seil er et tilbud tilpasset elever på ungdomsskolen. Vi anbefaler at de har litt erfaring fra joller og/eller seilbrett fra før men det er ikke et ‘must’. Ung:Seil er et tilbud med høy sosial profil for de som ønsker å fortsette med seiling men ikke nødvendigvis ønsker å være regattaseilere.

Vi seiler som oftest RS Feva, RS CAT og Seilbrett. Det er raske joller som tilbyr ungdommen spenning og utfordringer. Og på seilbrett kan man virkelig boltre seg i vinden med høy fart, hopp og kjappe svinger – etter å ha øvd selvsagt! Våre litt mer ‘bedagelige’ A-joller og RS Zest og mange SUP brett tilbyr herlige opplevelser på fjorden for de som vil ta det rolig.

Er det vindstille har vi SUP og vannski. Foreningen siste tilskudd på RIB fronten er spesielt godt egnet til å trekke vannski. Og det blir kanskje en og annen tur til Hvalstrand og stupetårnet der. I tillegg legges det opp til praktisk båtkjøring og håndtering som forberedelser til båtførerprøven. Vi arrangerer båtførerprøven en eller to ganger ila semesteret.

 

Alder: Kurset er for ungdom på 8. til og med 10. trinn (ved oppstart av kurset)

Tid: Onsdag kl. 18.00 - 20.00

Kursansvarlig: Peder Staubo og Odd Arne Urnes

Picture%2012.png

 

Ung:Seil Pro

Ung:Seil Pro (U:S Pro) er et nytt tilbud tilpasset elever på videregående skole. U:S Pro blir mer deltagerstyrt enn Ung:Seil, ungdommen vil i større grad være ansvarlig for aktivitetene. Opplegget er ikke låst, og vil formes og utvikles sammen med deltakerne, men på en slik måte at sikkerheten er ivaretatt.

Vi anbefaler at deltakerne har litt erfaring fra joller og/eller seilbrett fra før men det er ikke et ‘must’. Erfaringsmessig lærer de nye av de mer erfarne. U:S Pro er et tilbud med høy sosial profil for de som ønsker å fortsette med seiling men ikke nødvendigvis ønsker å være regattaseilere. Men det passer også for regattaseilere som ønsker seg en «lekedag» på fjorden.

Vi har en stor flåte til disposisjon bestående bla. av RS Feva, RS CAT, RS Zest og seilbrett. Det er raske båter som tilbyr ungdommen spenning og utfordringer. Og på seilbrett kan man virkelig boltre seg i vinden med høy fart, hopp og kjappe svinger! Er det vindstille har vi SUP og vannski. Foreningens siste tilskudd på RIB fronten er spesielt godt egnet til å trekke vannski. Og det blir kanskje en og annen tur til Hvalstrand og stupetårnet der. Overnattingstur er også en mulighet hvis det er ønskelig.

Vi behøver minst 8 påmeldte for å gjennomføre dette kurset. I tilfellet vi ikke oppnår tilstrekkelig dekning innen oppstart så vil påmeldte kontaktes og få refundert innbetalt beløp. Meld deg på!!

 

Alder: Kurset er for ungdom på 1. til og med 3. trinn på videregående skole (ved oppstart av kurset)

Tid: Mandag kl.1700 - 1830

Kursansvarlig: Hans-Arild Boge-Fredriksen

Ungseil%20Pro.png

 

Lady & Mansurf

Det startet som LadySurf og ble umiddelbart en schlager. Så da ville gutta også være med. Damer og Herrer, ut av sofaen og velkommen til saltvann i håret!

Vi tilbyr kurs i brettseiling med klubbens mange seilbrett også for voksne og unge voksne. Kurset er tenkt for de som vil utvikle sine seilbrettferdigheter og gjerne vil seile i et sosialt miljø. Nesøya Seilforening stiller med følgebåt og trener.

Alder: Kurset er for alle aldere fra 18 til 99 år og alle ferdighetsnivåer

Tid: Mandag kl. 18.30 - 20.00

Kursansvarlig: Daniel Wright

 

PÅMELDING

I aktivitetslisten på denne nettsiden finner du påmeldingsskjema til de ulike kursene. Trykk på lenken, fyll ut skjema og betal.

Påmelding er bindende og du forhåndsbetaler for hele sesongen samlet. Vi har ikke anledning til å tilbakebetale kursavgift hvis deltaker velger å slutte i løpet av sesongen.

Kursene har begrenset antall plasser, og vi tilbyr venteliste når et kurs er fulltegnet. Hvis du står på venteliste, vil du få beskjed på epost om du har fått kursplass, og må bekrefte plass innen fristen. Du betaler ikke for å stå på venteliste.

Periodiske avbrudd i kurset på grunn av korona-restriksjoner, eller andre forhold som Nesøya Idrettslag ikke kan styre, vil ikke bli refundert. Kansellering av hele kurs vil bli helt/delvis refundert.

Alle som deltar på kurs/trening skal være medlem av Nesøya Idrettslag. Medlemskap koster p.t. kr. 400 per kalenderår, og kommer i tillegg til treningsavgiften.

Vi følger skoleruten i Asker Kommune, og har ikke aktiviteter på skolens fridager.

Vi tar forbehold om gjennomføring hvis vi ikke har nok påmeldinger.

Ved påmelding kan du samtykkes i at NIL kan benytte bilder og filmer fra treninger, kurs og arrangementer til informasjonsformål.

 

VELKOMMEN TIL KURS!

Kalender

Juni
MTOTFLS
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket