hseierst 2020-04-22 08:04:12

Info Jollekurs nybegynner

Velkommen til Jollekurs Nybegynner!

Spond vil være kanalen for info omkring trening og generell info.

 

Treningstøy og utstyr

Seilkursene foregår i og på vannet fra tidlig mai til sent september. Selv på høyden av vår norske sommer er det kaldt å være lenge ved sjøen. Spesielt for små kropper. Når man seiler jolle og seilbrett havner man i vannet rett som det er - og når man mestrer seilingen blir man uansett våt av sjøsprøyten. Godt og varmt seiltøy gir trivsel og økt sikkerhet. En god seilvest og varm våtdrakt er en god investering!

Sikkerhet

Alle kursdeltakerne skal bære flytevest hele tiden under kursene. Flytevesten skal også være på før og etter kursene så lenge kursdeltakeren er i nærheten av sjøen. Alle kursdeltakerne skal være kledd i våtdrakt slik at de holder seg gode og varme under hele kursets varighet. Foreldre som ikke har tenkt å havne i vannet kan klare seg med ull undertøy, regntøy og egnet fottøy.

Flytevest

Ikke-oppblåsbar flytevest (seilvest) skal benyttes. Redningsvest med krage skal ikke brukes fordi kragen lett henger seg fast under seiling.

Våtdrakt

Vi anbefaler sterkt å kjøpe en tykk og god våtdrakt (5-6 mm tykkelse). Erfaringsmessig ser vi at barn fort begynner å fryse i de rimelige og tynne våtdrakene. De fleste store sportskjedene fører forskjellige typer våtdrakter og vil kunne hjelpe med å finne en passende drakt. SrfSnoSk8 (under Konserthuset i Oslo) gir rabatter til NIL medlemmer, de fører dessuten brukte drakter og har gunstige returordninger.

Forøvrig anbefalt utstyr:

  • Sko, seilerstøvler eller neoprensko (husk at de må holde seg varme på beina)
  • Lue (ved mye vind og/eller kaldt vær)
  • Solbriller eller caps ved sol
  • Seilerhansker (kan være kjekt å ha i mye vind)

 Husk at selv på sommeren er det veldig sjelden at man kan seile i ”vanlige klær” uten å bli våt og kald !

 Foreldreoppgaver

For seilere på kurset er det et krav at en foreldre/foresatt er tilstede. Miljøet for jolleseiling er relativt lite og det er svært positivt at også foreldre etablerer et godt miljø seg i mellom og stimulerer de nye seilerne til å bli kjent med hverandre. Jolleseiling er en aktivititet for både jenter og gutter på tvers av alder, noe som skaper et spennende og mangfoldig miljø. Vi er opptatt av å ha et godt miljø både blant store og små og spesielt at de eldre seilerne hjelper de yngre. Dette må også foreldrene oppfordre til.

 

Hilsen 

Kursansvarlig 

Hans-Henrik Seierstad, hhs@seierstad.no, mob 97 05 88 83