Full fart i friidrettsgruppen

Stevnesesongen innendørs i friidrett er godt igang, og du kan delta fra det året du fyller 10 år. Les mer om resultatene så langt i år og stevner som kommer utover våren!

2018-02-09
AnneBirgitteFeliot

Stevnesesongen innendørs i friidrett er godt i gang, og du kan delta fra det året du fyller 10 år. Flere utøvere har representert Nesøya og levert gode prestasjoner og satt nye personlige rekorder. Nye stevner venter, og i mars blir det sosial helgetur til Hamar og deltakelse på Bamselekene.

Indoor Games
Lørdag 6. januar ble det arrangert første stevne i Indoor Games i Rudhallen. Søndag 7. januar var det ny runde i Drammenshallen.I Rudhallen stilte Eline Folvik, Benjamin Carlsen-Brown, Kaja Carlsen-Brown og Hekla Merckoll. Det ble flere gode resultater og medaljer. I 12-årsklassen for jenter fikk Eline to bronsemedaljer i henholdsvis lengde med 3,97 m og i kule med 7,84m. Det ble også en femteplass på 60m med 9,54. Benjamin fulgte opp i gutter 12 år med sølv i høyde på 1,30 og bronse på 60m med 8,99. I jenter 14 år fikk Kaja sølv i lengde med 4,51m og bronse på 60m med 8,64. Hekla deltok både lørdag og søndag i jenter 14 år, og fikk en solid treningsdose. I løpet av helgen løp Hekla 60m både lørdag og søndag (9,11 begge løp), 100m på 14,77, gjennomførte to konkurranser i kule (6,39m og 6,97m) og deltok i høyde (1,35).

Avsluttende konkurranse i Indoor Games er 3. mars i Nes Arena for Jenter og gutter 12-14 år. Øvelsene er 200m, 800m, kule, tresteg, kappgang og 4x200 m stafett.

På kretslaget som vant i Sverige
Aislin Feliot var tatt ut på kretslaget til Akershus, som konkurrerte i Uddevalla i Sverige 14. januar.
Akershus vant kretskampen i hard kamp mot Oslo, Vestfold og tre svenske kretslag. Aislin stilte på 60m og 200m, og satte en solid pers på sistnevnte øvelse med 29,16 sek. Aislin fikk også løpe første etappe på stafetten, og dermed motta pokalen på vegne av Akershus kretslag.

Pers på Skedsmolekene

Miranda Lauvstad stilte som Nesøyas representant på Skedsmolekene 27. januar i jenter 15 år. Hun gjorde en solid innsats, og satte personlige rekorder med god margin. Hun løp på 8,34 sek på 60m og hoppet 4,83m i lengde. Miranda stilte også opp på 600m, og gjennomførte et godt løp i ensom majestet på 1,55.

NM UNgdomsleker

Kaja Carlsen-Brown deltok på NM Ungdomsleker for 13 og 14 åringer i Rudhallen 3. februar. Stevnet ble gjennomført i pausen mellom formiddagsøkten og finalekvelden til NM innendørs, så alle landets beste friidrettsutøvere var på plass. Kaja løp 60 meter, og sikret seg en fin sølvmedalje med tiden 8,66. På 60 meter hekk ble det 4. plass og ny personlig rekord på 10,77.

Thon Hotel Tyrvinglekene

10. og 11. februar arrangerte Tyrving Norges største barne- og ungdomsstevne i Rudhallen og Nesøya stilte med ni utøvere; Eline Folvik, Axel Mjør, Benjamin Carlsen-Brown, Aislin Feliot, Per Kristian Lauvstad, Hekla Merckoll, Kaja Carlsen-Brown, Miranda Lauvstad og Aurora Larsen Græger. Det ble mange personlige rekorder og gode plasseringer for Nesøyagjengen! Fra lørdagen kan vi nevne gull til Benjamin i høyde med 1,30 i G12 år. Axel tok sølv på 600m i samme årsklasse med 1,50,31. Det ble finaleplass på 60m både på Aislin i J13 år og Miranda i J15 år. Aislin fikk 4. plass med 8,58. Miranda ble nr. 6 med 8,19 (pers på 8,16 i forsøket). Eline fikk blant annet 5. plass i høyde med 1,25 og i kule med 8,15m i J12. Kaja ble nr. 5 i lengde med 4,50m. Aurora var tilbake i konkurranse og løp 60m på 8,53 i J16. Søndagen bød også på mange gode resultater, særlig av Benjamin og Axel i 12-årsklassen. Benjamin sikret seg to sølvmedaljer: 60 m hekk på 11,05 og 200m på 28,59. I tillegg ble det 5. plass i lengde med 4,34 m. I samme øvelse sikret Axel bronsemedalje med 4,51 m. Aislin tok en flott 4. plass på 200m med 28,72 i J13 år, mens Kaja hoppet 1,45 m i høyde i J14 år. Det var like høyt som sølvvinneren, men det var jevnt og med flere riv endte Kaja på 5. plass. Hekla hoppet 1,40 og ble nr. 9. Det ble 5. plass for Kaja i sin debut i tresteg med 9,91 m. På 200 m ble det 9. plass med 28,25. Miranda fikk 6. plass i lengde med 4,57 meter og en 12. plass på 200m med 27,62 i J15 år. Per Kristian fikk ny pers på 200m med 29,80 og 13. plass i G13. Eline hoppet 3,66 i lengde i J12 år, og fikk 11. plass.

Resultatliste:

Tur til Hamar og Bamselekene

Bamselekene i Stangehallen på Hamar er det neste store friidrettsstevnet vi satser på god deltagelse i. Her blir det tur, med felles overnatting på hotell og restaurantbesøk på lørdagen. Påmeldingsfristen til stevnet er 9. mars. Spørsmål om overnatting og tur kan rettes til:  Hilde.Vestheim.Nordh@hydro.com

Prioriterte stevner og stafetter

Nesøya IL Friidrett har prioritert følgende stevner og stafetter, og dekker påmeldingskostnader til disse arrangementene: