For syvende året på rad ble Nesøyaløpet arrangert i strålende høstsol, lørdag 14. oktober.

2017-10-14
AnneBirgitteFeliot

Totalt stilte 131 deltakere til start på 500 meter barneløp, 5km, 10 km eller 5 km familieløp. Stemningen var god, og innsatsen var upåklagelig.

500 m barneløp
På barneløpet deltok det i år 41 barn i alderen 4 til 9 år. Først ut var jenter og gutter 4-6 år, deretter jenter og gutter 7-9 år. Det var store smil, og stor iver på barna som løp lett og ledig gjennom 500 meters løypen. Medaljer og flotte gavepremier ventet de sporty deltagerne.

10 km
Kl. 12.00 gikk startskuddet for 10 km, og to runder rundt Søndre Nesøya. Det var i år 16 løpere på startstreken. Raskest av alle var Kristian Skogvold fra Gjerdrum IL i M18 år. Han løp på 36.51. Beste kvinne var Martina Schorkoph fra Oslo. Hun løp på 44:04 i K40-44 år.

5 km
54 løpere deltok på 5 km, som startet klokken 12.05. Det var dagens største klasse. Sverre Alvik fra Veritas BIL var raskest av samtlige med tiden 18.03. Han løp i klassen M40-44. Jadgar Goftari fra Drammen løp på 19.08, og kom som nummer to i mål, og var raskest i klassen 25-29 år. Familien Alvik markerte seg godt, for Sigrid Alvik kom inn på tredje beste tid, med 19,23. Sigrid løp i K14 år, og representerer Tyrving. Klubbvenninne Astrid Bakke fulgte rett bak, på tiden 19:24 i K15 år. Den som imponerte mest av alle var 10 år gamle Håkon Prøsch Johnsen fra Vidar, som løp på 20.14. Lars Gulsvik fra Nesøya i G13 løp godt på 20.37, mens Noah Røe var best av gutta i 12-årsklassen. Han løp på 21.01. I 11 årsklassen løp Axel Mjør meget solid på tiden 21.12. Hekla Merckoll løp godt i 13-årsklassen, og kom i mål på 22,04.

5 km familieløp
20 deltakere var med på 5 km familieløp. Det var mange små som løp 5 km for første gang, og de fullførte løypa i flott stil. Godt jobbet!

Det ble et flott arrangement, og vi takker alle som stilte opp på selve løpet og som heiagjeng langs løypa. Takk også til alle som bidro i sekretariatet, som løypevakter, i kiosken, til starter Kåre, tidtakere, premieutdeler Maja og speaker Erlend. G Max var også i år generøs samarbeidspartner. Eq Timing sto for tidtaking. Takk til alle!